sound by Jbgmusic

ZAPISY DO STUDIA TANECZNEGO FUNDACJI BALET NA NOWY ROK SZKOLNY 2017/2018 - PLAN ZAJĘĆ

Fundacja Balet zaprasza wszystkich chętnych na zajęcia baletowe!

Prowadzimy zajęcia w różnych grupach wiekowych – zarówno dla dzieci jak i dorosłych.

Taniec klasyczny jest to wymagająca technika tańca oparta na dokładnie sprecyzowanych ruchach ciała, które oznaczone są terminologią francuską. Opanowanie jej wymaga wielu lat ćwiczeń, dlatego najlepiej rozpocząć naukę już od najwcześniejszych lat. Balet uczy wytrwałości
i systematyczności, pozwala na rozwój koordynacji ruchowej, wyprostowanie postawy, nabycie elastyczności i gracji ruchów, a przede wszystkim poczucia rytmu! Powszechnie uważa się, że bez opanowania tej techniki tańca, niemożliwe, a przynajmniej utrudnione, jest opanowanie każdej innej, ponieważ technika ta wszechobecna jest niemal w każdym tańcu i stanowi dla nich podstawę.

DZIECI I MŁODZIEŻ

Prowadzimy zajęcia dla dzieci od trzech lat w grupach zróżnicowanych wiekowo - od zerówki do klasy młodzieżowej. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych pedagogów z wieloletnim stażem, którzy umiejętnie łączą naukę tańca z zabawą i rytmiką. Zajęcia prowadzone są nie tylko w technice tańca klasycznego, ale również tańca współczesnego i ludowego.

DOROŚLI

Każdy może do nas dołączyć, niezależnie od umiejętności tanecznych i kondycji fizycznej. Mile widziane będą zarówno osoby, które uczyły się już baletu, a także takie, które chcą dopiero zacząć swoją przygodę. Czekają na Was wymagające zajęcia, prowadzone we wspaniałej atmosferze.

Prowadzący Grzegorz Kotek - wieloletni solista Opery na Zamku w Szczecinie, obecnie opiekun artystyczny Sdtudia Taneczno-Musicalowego Fundacji Balet i pedagog tańca klasycznego.

Ważne informacje:

• Zapisy ruszają 24.07.2017 !!! (wg godzin pracy biura, kontakt)

• Rok szkolny rozpoczynamy 4 września w klasach zgodnie z planem zajęć. Zastrzegamy sobie możliwość zmiany planu. Zajęcia odbywają się w godzinach popołudniowych dla młodszych grup i wieczornych dla starszych grup (zgodnie z planem zajęć).

• Zajęcia odbywają się w Studio Tanecznym, które mieści się w dawnym kinie Colosseum przy ulicy 5-go Lipca 46 w Szczecinie.

• Nie prowadzimy rekrutacji - dziecko lub dorosły, który chce się zapisać na zajęcia nie musi posiadać określonych predyspozycji ani umiejętności.

• Wymagane zmienne obuwie w postaci baletek, wygodny strój, nieograniczający ruchów lecz w miarę przylegający do ciała lub według wytycznych nauczyciela (najczęściej wymagane są body w kololrze białym lub czarnym).

• Zajęcia odbywają się przy akompaniamencie pianina.

• Pod koniec sierpnia odbędzie się spotkanie organizacyjne dla nowych rodziców.

• Rodzice zobowiązani są do podpisania umowy o odpłatne pobieranie nauki przez dziecko. Umowa zawierana jest na okres do 31.08.2018. Obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia.

Płatności:

• Klasy od 0 – VII, zajęcia dwa razy w tygodniu po 60 minut - opłata miesięczna 150 zł przez 10 miesięcy,

• Klasy od 0 – III, zajęcia raz w tygodniu po 60 minut - opłata miesięczna 80 zł przez 10 miesięcy,

• Klasa M1 (młodzieżowa) zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu po 90 minut opłata miesięczna 170 zł przez 10 miesięcy,

• Możliwość uiszczenia opłaty za pojedyncze zajęcia w wysokości 20 zł (do 3 razy),

• Nieuczestniczenie dziecka w zajęciach nie wpływa na obniżenie miesięcznej opłaty. Wyjątkiem jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o przebytej chorobie dziecka, wtedy opłata może ulec obniżeniu,

• Pobieramy opłaty za miesiące wakacyjne w wysokości 50% kwoty miesięcznej,

• Dodatkowe zajęcia dla uczniów studia z repertuaru są bezpłatne,

• Prowadzimy zajęcia dla dorosłych zgodnie z planem zajęć, opłata za blok 90 minutowy wynosi 30 zł, opłata miesięczna wynosi 180 zł za 2 razy w tygodniu po 90 minut, za raz w tygodniu po 90 minut 90 zł.

Nowe klasy dla dzieci rozpoczynających naukę baletu:

0A – zajecia 2 x w tygodniu, dzieci 3-4 lata, termin wg planu poniżej.

0B – zajęcia 1 x w tygodniu, dzieci 3-4 lata, termin wg planu poniżej.

NOWA 2 - zajecia 2 x w tygodniu, dzieci 5-7 lat, termin wg planu poniżej.

NOWA 1 - zajecia 1 x w tygodniu, dzieci 5-7 lat, termin wg planu poniżej.

Dzieci, które uczyły się już tańca mogą dołączyć do klas już istniejących. Prosimy w tej sprawie o kontakt. Część najzdolniejszych uczniów będzie mogła wystąpić w październikowym spektaklu "Królewna Snieżka i siedmiu krasnoludków"!

Zapraszamy do kontaktu i zapisów
lub telefonicznie pod nr tel. 609 404 401

W celu zapisania się wymagane są następujące informacje:

Imię i nazwisko dziecka, rok urodzenia oraz numer telefonu do opiekuna.

WSTĘPNY PLAN ZAJĘĆ NA ROK SZKOLNY 2017/2018

plan 2017/2018