sound by Jbgmusic
Zapraszamy wszystkich chętnych na zajęcia tańca klasycznego do naszego Studia.

Każdy może do nas dołączyć, niezależnie umiejętności tanecznych i kondycji fizycznej. Mile widziane będą zarówno osoby, które uczyły się już baletu, a także takie, które chcą dopiero zacząć swoją przygodę. Czekają na Was wymagające zajęcia, prowadzone we wspaniałej atmosferze, pełnej pozytywnej energii.

Taniec klasyczny jest to technika oparta na dokładnie sprecyzowanych ruchach ciała, które oznaczone są terminologią francuską. Taniec ten wymaga systematyczności i wytrwałości. Pozwala na rozwój koordynacji ruchowej, piękne wymodelowanie sylwetki, wyprostowanie postawy, nabycie elastyczności i gracji ruchów, a przede wszystkim poczucia rytmu! Powszechnie uważa się, że bez opanowania tej techniki tańca, niemożliwe, a przynajmniej utrudnione, jest opanowanie każdej innej, ponieważ technika ta wszechobecna jest niemal w każdym tańcu i stanowi dla nich podstawę.

Zajęcia prowadzi Pan Grzegorz Kotek – absolwent Państwowego Ogniska Baletowego w Szczecinie oraz Państwowej Szkoły Baletowej w Gdańsku. Od 1979 roku związany z Operą na Zamku jako tancerz solista. Współpracował z Bawarską Operą Kameralną i wieloma innymi teatrami w Europie. Współpracuje z Operą na Zamku i Państwowym Ogniskiem Baletowym w charakterze choreografa. W 2006 roku został uhonorowany Dyplomem Uznania przez Związek Artystów Scen Polskich za wybitne osiągnięcia artystyczne. Ponadto za swoje zasługi został nagrodzony Złotą Odznaką Gryfa Pomorskiego. Od 2011 roku związany z Fundacją Balet jako opiekun artystyczny Studio Taneczno – Musicalowego.

Czas - zajęcia odbywają się w poniedziałki w godz. 19.30-21.00 i czwartki w godz. 20.00-21.30 - plan zajęć
Miejsce - Studio Taneczno – Musicalowe, które mieści się w dawnym kinie Colosseum przy ulicy 5-go Lipca 46 w Szczecinie.
Płatności – zajęcia raz w tygodniu 90 zł za miesiąc, zajęcia dwa razy w tygodniu 180 zł za miesiąc, koszt pojedynczych zajęć to 30 zł.
Strój – wygodny strój, nieograniczający ruchów lecz w miarę przylegający do ciała, baletki lub na początek skarpetki antypoślizgowe.
Zajęcia odbywają się przy akompaniamencie pianina.

Serdecznie zapraszamy!
W razie pytań prosimy kontaktować się z sekretariatem – nr tel. 665 357 563, 609 404 401
adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.