sound by Jbgmusic

21 i 22 czerwca w Hali Opery na Zamku odbył się Koncert Letni uczniów Studia Taneczno-Musicalowego Fundacji Balet – spektakl Bajkowe Wspomnienia.

170 uczniów Fundacji Balet przedstawiło opowieść o Kocie w Butach, który wędruje przez inne bajki, tj: Calineczka, Czerwony Kapturek, Śpiąca Królewna, Brzydkie Kaczątko i Królewna Śnieżka.

Szczególne podziękowania dla wszystkich małych i dużych artystów: tancerzy i tancerek, wokalistek oraz aktorów i aktorek. Dziękujemy reżyserowi, nauczycielom i akompaniatorom, rodzicom naszych artystów, sponsorom oraz wszystkim osobom, którzy pomagali przy realizacji tego spektaklu, a których było mnóstwo. Dziękujemy Mateuszowi Damięckiemu za użyczenie głosu Kotu w Butach oraz Emilce Szewczyk za wspaniały rysunek tej postaci. Dziękujemy za Wasze zaangażowanie!

Wydarzenie współfinansowane ze środków Gminy Miasta Szczecin w partnerstwie Opery na Zamku, patronat medialny objęli: TVP Szczecin, Radio Eska, Kurier Szczeciński oraz zp.pl.

A teraz powspominajmy jak to było...