sound by Jbgmusic

19 i 20 czerwca w Sali Koncertowej (byłej Hali Opery) w Szczecinie odbędzie się spektakl Fundacji Balet pt. Bajkowe Wspomnienia. Jest to planowany Koncert Letni uczniów Studio Taneczno-Musicalowego. 170 uczniów Fundacji Balet przedstawi opowieść o Kocie w Butach, który wędruje poprzez znane i lubiane bajki, tj.: Calineczka, Czerwony Kapturek, Śpiąca Królewna, Królewna Śnieżka oraz Brzydkie Kaczątko.

Spektakl będzie zwieńczeniem cyklu edukacyjnego semestru letniego prowadzonego w Studio od stycznia  do czerwca 2016, będzie to już druga odsłona bajkowych przygód Kota w Butach. Reżyserem spektaklu i opiekunem artystycznym jest Paulina Andrzejewska, natomiast głosu postaci Kota w Butach użyczył aktor Mateusz Damięcki.

Zapraszamy wszystkich widzów, tych młodszych jak i starszych, do zgłębiania sztuki baletowej w bajkowej oprawie.

Ceny biletów:

•         19 czerwca (niedziela) godz. 12.00:

sektor A – 30 zł

sektor BP i BL – 20 zł

•         20 czerwca (poniedziałek) godz. 11.00

spektakl dla grup szkolnych

sektor A – 15 zł

sektor BP i BL – 10 zł

Bilety do nabycia w Studio Taneczno-Musicalowym Fundacji Balet przy ul. 5 Lipca 46 (budynek Colosseum) w Szczecinie, tel. 665 357 563, 609 404 401.

Więcej informacji na stronie: www.fundacjabalet.pl