Podaruj bliskiej osobie wyjątkowy prezent - karnet podarunkowy na dowolną ilość zajęć tańca klasycznego w naszym Studio!

Prowadzimy zajęcia w różnych grupach wiekowych, zatem karnet można wykupić zarówno na zajęcia dla dzieci (od 3 lat), jak i dla młodzieży i dorosłych, bowiem do uczniów naszego studia może dołączyć każdy, niezależnie od wieku, umiejętności i kondycji fizycznej. Mile widziane będą zarówno osoby, które uczyły się już baletu, a także takie, które chcą dopiero zacząć swoją przygodę. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych pedagogów z wieloletnim stażem. Czekają na Was wymagające zajęcia, prowadzone we wspaniałej atmosferze, pełnej pozytywnej energii.

Taniec klasyczny jest to technika oparta na dokładnie sprecyzowanych ruchach ciała, które oznaczone są terminologią francuską. Taniec ten wymaga systematyczności i wytrwałości. Pozwala na rozwój koordynacji ruchowej, piękne wymodelowanie sylwetki, wyprostowanie postawy, nabycie elastyczności i gracji ruchów, a przede wszystkim poczucia rytmu! Powszechnie uważa się, że bez opanowania tej techniki tańca, niemożliwe, a przynajmniej utrudnione, jest opanowanie każdej innej, ponieważ technika ta wszechobecna jest niemal w każdym tańcu i stanowi dla nich podstawę.

Czas - zajęcia odbywają się zgodnie z planem zajęć - plan zajęć
Miejsce - Studio Taneczno – Musicalowe, które mieści się w dawnym kinie Colosseum przy ulicy 5-go Lipca 46 w Szczecinie.
Strój – wygodny strój, nieograniczający ruchów lecz w miarę przylegający do ciała, baletki lub na początek skarpetki antypoślizgowe.
Zajęcia odbywają się przy akompaniamencie pianina.
Obdarowana osoba może wybrać sobie terminy zajęć, w których chce uczestniczyć.

Serdecznie zapraszamy!
W razie pytań prosimy kontaktować się z sekretariatem – nr tel. 665 357 563, 609 404 401
adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.