Zbiórka pieniędzy na ratowanie życia Izabeli Sokołowskiej

Decyzja Nr 26/2009
Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji

pozwalająca na zbiórkę publiczna na terenie Rzeczypospolitej Polskiej w formie
dobrowolnych wpłat na specjalne konto bankowe o numerze rachunku

Prosimy o dokonywanie wpłat na konto:
Fundacja Balet
Ul. Leśmiana 7

Raiffeisen Bank Polska S.A. 17 1750 0012 0000 0000 1121 4452
z dopiskiem "darowizna na rzecz Izy Sokołowskiej"

Izabela Sokołowska urodziła się w 1984 roku w Gdańsku. Państwową Szkołę Baletową w Gdańsku w 2003 r.

Piękna, młoda, utalentowana 24-letnia tancerka, absolwentka Gdańskiej Szkoły Baletowej w 2003 r. Izabela Sokołowska w 2002 roku otrzymała od Fundacji Balet stypendium artystyczne przyznawane dla wybitnie uzdolnionej młodzieży w dziedzinie tańca. W 2002 roku będąc uczennicą maturalnej klasy, została zatrudniona jako tancerka w Królewskim Balecie Duńskim w Kopenhadze w 2005 solistka baletu opery królewskiej. Jest mamą malutkiego synka.

Niestety jej dalsza kariera baleriny została przerwana po diagnozowaniu u Izy bardzo rzadkiej, w nietypowy sposób postępującej odmiany raka, w postaci guza w części lędźwiowej kręgosłupa, z przerzutami do płuc. Iza poddana została dwóm ciężkim operacjom, lecz niestety ani one ani też tradycyjne metody walki z nowotworem jak chemioterapia czy terapia radioaktywna nie przyniosły żadnych rezultatów.

Stan zdrowia Izy ciągle się pogarsza. Jednak jest iskierka nadziei, na obecnym etapie choroby terapia możliwa jest jedynie poza granicami Polski. Leczenia podjęła się klinika w Chinach, która ma doświadczenie w tego typu schorzenia Ti-Yuan-Bei,Huan-Hu-Xi Road, He Xi District,Tianjin,300060,P.R.China

Leczenie w takiej nowoczesnej klinice w Chinach to koszt około 55 000 $.

Niestety Izy i jej rodziny na to nie stać, dlatego musimy zrobić wszytko co w naszej mocy by wykorzystać tę szansę i ratować życie Izy.

Na dzień 15.02.2010 na konto Izy wpłynęła kwota: 326 817,08 zł, wydatkowano na leczenie 250 710,03 zł

Informacje:
strona polska: www.sokol.rox.pl
strona duńska: www.saveizabela.com

Zezwolenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji na zbiórkę środków:
strona 1
strona 2