TRWAJĄ ZAPISY DO STUDIA TANECZNO-MUSICALOWEGO NA NOWY ROK SZKOLNY 2015/2016

Fundacja Balet zaprasza wszystkich chętnych na zajęcia baletowe!

Prowadzimy zajęcia w różnych grupach wiekowych – zarówno dla dzieci jak i dorosłych.

DZIECI I MŁODZIEŻ

Prowadzimy zajęcia dla dzieci od trzech lat w grupach zróżnicowanych wiekowo -
od zerówki do VIII klasy. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych pedagogów z wieloletnim stażem, którzy umiejętnie łączą naukę tańca z zabawą.

Taniec klasyczny jest to wymagająca technika tańca oparta na dokładnie sprecyzowanych ruchach ciała, które oznaczone są terminologią francuską. Opanowanie jej wymaga wielu lat ćwiczeń, dlatego najlepiej rozpocząć naukę już od najwcześniejszych lat. Balet uczy wytrwałości
i systematyczności, pozwala na rozwój koordynacji ruchowej, wyprostowanie postawy, nabycie elastyczności i gracji ruchów, a przede wszystkim poczucia rytmu! Powszechnie uważa się, że bez opanowania tej techniki tańca, niemożliwe, a przynajmniej utrudnione, jest opanowanie każdej innej, ponieważ technika ta wszechobecna jest niemal w każdym tańcu i stanowi dla nich podstawę.

Prowadzimy również zajęcia wokalne!

DOROŚLI

Każdy może do nas dołączyć, niezależnie od umiejętności tanecznych i kondycji fizycznej. Mile widziane będą zarówno osoby, które uczyły się już baletu, a także takie, które chcą dopiero zacząć swoją przygodę. Czekają na Was wymagające zajęcia, prowadzone we wspaniałej atmosferze, pełnej pozytywnej energii.

Prowadzący Grzegorz Kotek - wieloletni solista Opery na Zamku w Szczecinie, obecnie opiekun artystyczny Studia Taneczno-Musicalowego Fundacji Balet i pedagog tańca klasycznego.

Płatności:

• Klasy od 0 - VII zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu po 60 minut opłata miesięczna 150 zł przez 10 miesięcy (nie pobieramy opłat za miesiące wakacyjne),

• Klasa E VIII zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu po 90 minut opłata miesięczna 170 zł przez 10 miesięcy,

• Dodatkowe zajęcia dla uczniów studia z repertuaru są bezpłatne,

• Zajęcia z wokalu dla naszych uczniów - opłata za miesiąc wynosi 30 zł,

• Zajęcia dla uczniów uczęszczających tylko na wokal - opłata za miesiąc wynosi 50 zł,

• Prowadzimy zajęcia dla dorosłych zgodnie z planem zajęć, opłata za blok 90 minutowy wynosi 30 zł, opłata miesięczna wynosi 180 zł za 2 razy w tygodniu po 90 minut, za raz w tygodniu po 90 minut 90 zł.

Rok szkolny rozpoczynamy 1 września w klasach zgodnie z planem zajęć. Zastrzegamy sobie możliwość zmiany planu. Zajęcia odbywają się w godzinach popołudniowych dla młodszych grup i wieczornych dla starszych grup.

Zajęcia odbywają się w Studio Taneczno – Musicalowym, które mieści się w dawnym kinie Colosseum przy ulicy 5-go Lipca 46 w Szczecinie.

Nie prowadzimy rekrutacji - dziecko lub dorosły, który chce się zapisać na zajęcia nie musi posiadać określonych predyspozycji ani umiejętności.

Wymagane zmienne obuwie w postaci baletek, wygodny strój, nieograniczający ruchów lecz w miarę przylegający do ciała lub według wytycznych nauczyciela.

Zajęcia odbywają się przy akompaniamencie pianina.

Zapraszamy do kontaktu i zapisów drogą mailową na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. oraz Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie pod nr tel. 609 404 401 oraz 665 357 563 (czynne w godzinach pracy biura od pn. do pt. w godz. 16-19).

Regulamin Studia Taneczno-Musicalowego Fundacji Balet - regulamin